Van Tuijl

Support your growth

Van Tuijl is een familiebedrijf dat al ruim 100 jaar benodigdheden levert aan de land- en tuinbouw. Inmiddels hebben we ons ontwikkeld tot dé toonaangevende producent en hét handelsbedrijf in potten, trays en sticks. Het hoofdkantoor met productie en opslag is gevestigd in Haaften. Daarnaast hebben we in Tuil een opslag voor de tuinbouw en in Opheusden voor de boomkwekerij. In totaal werken zo’n 25 mensen bij ons. Van Tuijl onderscheidt zich door productinnovaties met eigen productie, hechte klantrelaties, groot importnetwerk en korte, informele lijnen in communicatie. Inmiddels zijn we in meer dan 40 landen over de hele wereld actief. Onze producten worden toegepast van Canada tot Zuid-Afrika en van China tot Brazilië.

Haaften

1923

Oprichting Van Tuijl

Het was Cornelis van Tuijl die in 1923 begon met de handel in diervoeders, compost en potgrond. In de jaren die volgden werd het assortiment steeds verder uitgebreid met benodigdheden voor kwekers.

1974

Eerste eigen kunststof bloempot

In 1974 brachten we de eerste kunststof bloempot onder eigen label op de markt.

2001

Oprichting VatuPlast

Dat leidde in 2001 tot ons eigen spuitgietbedrijf Vatuplast met productie in Haaften, Ede en Ochten. Met Vatuplast leveren we een breed assortiment potten met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

2011

Oprichting VatuSticks

Tien jaar later, in 2011, is Vatusticks opgericht. Onder deze vlag importeren en verhandelen we onder andere tonkinstokken en splitbamboe.

2019

Ecoclicktray & dealer PlantPaper

Een andere innovatieve mijlpaal is de EcoClicktray, als duurzaam alternatief voor de kunststof transporttrays.

In 2019 werden we exclusief dealer van BCC FiberCell en brachten we de paperpot op de markt. Het is een duurzame oplossing voor het opkweken van jonge planten.

2023

100 jaar Van Tuijl!

Met het jubileum in 2023 hebben we het logo en de huisstijl van Van Tuijl een facelift gegeven, zodat we er weer 100 jaar mee verder kunnen.