Verpakkingen Eurodan en Normpack

24/07/2023

Vanaf eind juli 2023 worden de Eurodan en Normpack producten door Modiform binnen de pallet verpakt. Dit betekent dat er voor zowel de Eurodan als de Normpack 300 serie minder trays op een pallet gaan. Het voordeel is dat de kans op beschadigingen aan het product vermindert en er minder kans is op vallende pallets of schuivende producten.

Door het gebruik van een geautomatiseerde inpakmachine verandert ook de manier van verpakken. Alle transporttrays die door Modiform geproduceerd worden, zullen gebundeld worden. Het bundelen van de trays zorgt er ook voor dat er beter, steviger en veiliger verpakt kan worden. 

Dit betekent dat de trays in de lengte gestapeld gaan worden en niet meer op de kant. Daardoor passen er 6 pakken per laag, 4 lagen hoog op een pallet. De stapelhoogte zal 60 cm zijn. De pakken bestaan uit: 50, 56, 60 of 72 items per bundel, dit is afhankelijk van de stapelnokhoogte van het product.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Minder beschadigingen. Doordat de producten niet meer uitsteken, zal het beschadigen van de producten tijdens verplaatsingen en vervoer verminderen. De producten kunnen dan niet meer in de verdrukking raken.
  • Betere voorspelbaarheid van de beladingsgraad van vrachtwagens en containers. Nu komt het voor dat er minder pallets in een vrachtwagen/container passen doordat de producten uitsteken. Als alles binnen de pallet valt kan er met zekerheid aangegeven worden hoeveel pallets er in een vrachtwagen passen gezien de afmetingen van de vrachtwagen/container.
  • Verhoogde veiligheid. Minder kans op vallende pallets als de items binnen de pallet wordt verpakt.
  • Het reiken en bukken zal minder ver zijn. Het scheelt 18 cm in de hoogte. Daarnaast is de stapel 18 cm hoger voor de onderste laag, dus hoeft er minder diep gebukt te worden.
  • Het bundelen zorgt voor meer stevigheid. Door het bundelen zullen de items blijven liggen op de pallet bij het verwijderen van de hoes.
  • Het bundelen zorgt voor een betere ergonomische houding. Het bovenste pak is makkelijker te pakken.
  • De bundels zorgen voor meer stevigheid, waardoor de pallets beter stapelbaar zijn. Verhoogde veiligheid, omdat er minder kans is op vallende pallets.
  • Bijeenblijvende stapels door het bundelen. Je kunt zelfs in iedere hand een stapel meepakken.
  • Het bandje van de bundel is eenvoudig te verwijderen: aan de binnenkant naast het seal zit een los stukje. Door hieraan te trekken gaat het seal eenvoudig los. Voordeel is dat de stapels makkelijker op te pakken zijn. Het bundellint zorgt ervoor dat de bundel netjes bij elkaar blijft. Waarbij het niet uitmaakt hoe je de bundel oppakt.

 Gedurende de overgangsperiode is het raadzaam om bij bestellingen aantallen door te geven in plaats van pallets.