Laden... Even geduld...
Vragen of advies? +31(0)418-592355
Hertog Karelweg 25, 4175 LS Haaften

VATUSTICKS

In 2011 heeft van Tuijl de dochteronderneming Vatusticks B.V. opgericht. Vatusticks importeert tonkinstokken en splitbamboe. Deze producten kan Van Tuijl hierdoor tegen een zeer concurerrende prijs- en kwaliteitsverhouding in de markt zetten.

Tonkinstokken assortiment

In ons assortiment zijn tonkinstokken oftewel bamboestokken van 60 cm tot 625cm variërend in diameters van 05/07mm tot 30/35mm te vinden. Deze tonkinstokken zijn voor de ondersteuning van laanbomen, sierbomen, parkbomen, containerbomen, vruchtbomen, kuipplanten zoals Tibouchina, Solanum, Abutilon, Lantana, Bougainvillea klimplanten zoals Clematis, Hedera, Passiflora, Lonicera, Wisteria, klimmend kleinfruit zoals druif, framboos, kiwi, braam en diverse planten zoals Ficus, Schefflera.

Exclusief dealer van Toptreeclip

Daarnaast is Van Tuijl ook exclusief dealer van Toptreeclip. De Toptreeclips zijn bindmiddelen voor de boomkwekerij, zodat de kwekers boomtoppen en oculaties efficiënt kunnen aanbinden. De bindbuizen zijn verkrijgbaar in de diameter 2,5mm 3,0mm 3,5mm 4,0mm 4,5mm 5,0mm 5,5mm en 7,0mm en leverbaar in de kleuren zwart, groen en geel.

Splitbamboe

Naast tonkinstokken beschikt van Tuijl ook over splitbamboe. Gepunt splitbamboe voor de ondersteuning van groenteplanten zoals tomaat en komkommer is verkrijgbaar van 15cm tot 90cm variërend in diameters van 3,0mm tot 7,0mm, en in de kleuren naturel, bruinwax, groenwax, lichtgroen geverfd, donkergroen geverfd, bruin geverfd.Deze splitbamboe is ook uitermate geschikt voor potplanten zoals Ficus, Hortensia, Begonia, Schefflera, Orchideeen zoals Phalaenopsis, Cymbidium, klimplanten zoals Clematis, Hedera en Passiflora en voor Pelargonium Zonale hanggeraniums. Opzoek naar een afwijkende afmeting of kleur? Mail naar info@vth.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Bamboebogen

Bij Van Tuijl kan de kweker ook terecht voor bamboebogen. Wij leveren bamboebogen van rond gefreesde bamboe in de hoogtes 15cm, 20cm, 25cm, 30cm, 40cm, 45cm, 50cm, 55cm, 60cm, 70cm. Standaard kleur in bruin of donkergroen met wax-coating, waarbij de beide onderkanten zijn gepunt. Van Tuil is exclusief patenthouder van de toepassing van Bogen Cascade en paraplu vormen. De bamboebogen met een O-vorm hebben dezelfde specificaties als de cascade, alleen de vorm is rond in plaats van recht. De bamboebogen waaier heeft meerdere platte strips. Hierdoor ontstaat een regenboog effect.

Clipsticks, gepatenteerd eigendom

Clipsticks van 40cm tot 70cm in de kleuren bruinwax en donkergroen geverfd. Een clipstick is een gepunte splitbamboe stok met 1 of 2 voorgemonteerde clips. De toepassing is voor het gebruik voor het aanbinden van Phalaenopsis orchideeen. De voordelen hiervaan zijn een prettige verwerking, uniformiteit, professioneel uiterlijk, en kostenbesparing door de een snellere verwerkbaarheid. Clipsticks is een gepatenteerd product welke in eigendom is van Vatusticks van Tuijl.

Plantrekken en bamboerekken

Plantrekken, bamboerekken van 40cm tot 100cm worden gemaakt van 2 of 3 tonkinstokken. Hier worden gaatjes in geboord, en splitbamboestokken door gestoken wat resulteert in een rek. Deze rekken zijn verkrijgbaar in de kleuren naturel, bruinwax, groenwax en voor de ondersteuning van potplanten, orchideeën zoals Phalaenopsis, klimplanten zoals clematis en hedera.

Meer informatie

Meer weten over Vatusticks? Neem dan contact op met Van Tuijl B.V. via info@vth.nl of telefonisch via +31 (0)418-592355, want bij ons bent u aan het juiste adres voor bijvoorbeeld een afwijkende maat of kleur!

header-image.jpg


VAN TUIJL POTS - TRAYS - STICKS