Wij zijn VTH

Totaalleverancier voor groei

De toonaangevende producent in potten, trays en sticks dat al generaties lang bestaat! De kracht van Van Tuijl zit in de sterke klantrelaties mede dankzij de persoonlijke benadering van onze accountmanagers. Door deze krachtige samenwerking met onze klanten komen de meest specifieke details en wensen op tafel die Van Tuijl, in overleg met de klant, vertaalt in een bestaand of custom made product.

We vertellen u graag hoe Van Tuijl ontstaan is en daarvoor moeten we terug in de tijd, want Van Tuijl bestaat al generatieslang!
Het is voortgekomen uit de diervoeders, compost en potgrond waarna begin jaren ’70 de overstap werd gemaakt naar stenen bloempotten. Een aantal jaren later in 1974 kwamen de eerste plastic bloempotten onder onze eigen merknaam op de markt.

Het assortiment van Van Tuijl is in de loop der jaren uitgebreid met alle soorten en maten hangpotten, plantcontainers, plantschalen, ompotten, sierpotten, trays, tonkinstokken, splitbamboe en plantrekken. Kortom alles waar een plant in groeit of mee ondersteund wordt is verkrijgbaar bij Van Tuijl!

Eigen spuitgietproducten

Bij Van Tuijl ontwikkelen we onze eigen spuitgietproducten. Met behulp van spuitgiettechniek maken wij onder andere boomcontainers, potten en bloemenemmers. Ons assortiment Vatuplast potten zijn volledig recyclebaar en zijn vervaardigd van 100% gerecycled polypropyleen en hebben daarom ook het officiële Cyclos-HTP certificaat ontvangen.

Maatwerk is ook mogelijk

Van Tuijl is een innovatiebedrijf. Dat doen we door beurzen te bezoeken om kennis te maken met nieuwe technieken, methoden en producten. Daarnaast zitten we regelmatig aan tafel met kwekers over de ontwikkelingen in hun eigen bedrijf. En zo komen we tot aanpassingen van bestaande producten, zodat deze perfect aansluiten op de bedrijfsvoering van de kweker. Maatwerk is dus (bijna) altijd mogelijk.

Eigen import

Bij Van Tuijl hebben we in de loop der jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd van leveranciers in Nederland, Europa en daarbuiten. Hiermee kunnen we een totaalassortiment bieden dat varieert van tonkinstokken en potten tot plantzakken en gereedschap. 

Optimale service

We zijn er voor onze klanten. Dáár doen we het immers allemaal voor. Dus als je vragen hebt over producten of toepassingen, kan je altijd bij ons terecht. Dat kan telefonisch of per mail. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Snelle levering

Bij Van Tuijl werken we vanuit drie vestigingen die samen beschikken over enorm veel opslagcapaciteit. Op die manier kunnen we alle producten uit ons assortiment voldoende op voorraad houden. Dat betekent voor al onze afnemers dat ze altijd snel hun bestelling geleverd krijgen. Om daarin niet afhankelijk te zijn van derden, beschikken we ook over onze eigen distributie. Op die manier kunnen we kwaliteit en snelheid garanderen.

Recycling

Ons assortiment Vatuplast potten zijn volledig recyclebaar en zijn vervaardigd van 100% gerecycled polypropyleen en hebben daarom ook het officiële Cyclos-HTP certificaat ontvangen. Naast het standaard assortiment kunnen we potten van 100% gerecycled polypropyleen in elke gewenste uitvoering produceren.

In samenwerking met onze recycling partner halen we gebruikte potten op en verwerken deze tot hernieuwd, bruikbaar granulaat. Met dat granulaat kunnen we nieuwe potten produceren, die dus bestaan uit 100% gerecycled materiaal. De uitdaging is om de afvalstromen zo in te zamelen dat verschillende soorten kunststof van elkaar kunnen worden gescheiden. Voor trays wordt namelijk gebruikt gemaakt  van gerecycled polystyreen en polyethyleentereftalaat en voor potten en containers gebruiken we polypropyleen. Deze grondstof leent zicht het best voor het spuitgieten van potten.

VTH-_dsc9176-reportage-Haaften-LR-43.jpg

Actualiteiten

Nieuws en meer